• Home
  • Over onze groep
  • Wat is Scouting

Algemene informatie

Wat is en doet scouting?

Scouting is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Een op de tien Nederlanders is lid of is ooit lid geweest. Scouting Nederland biedt haar leden spel- en activiteitenprogramma’s in groepsverband. De leden krijgen bij de programma’s een begeleiding die afneemt naarmate ze zelfstandiger worden. Leren door zelf te doen is hierbij het motto. De medewerkers bij de groep zetten zich hierbij vrijwillig en belangeloos in voor de jeugd.

De vereniging Jan Pieterszoon Coengroep Zeeverkenners

De vereniging Jan Pieterszoon Coengroep zeeverkenners behoort tot de watertak van scouting. Water, zeilen en roeien en alles wat daarbij komt kijken speelt een belangrijke rol in de programma’s. De groep heeft verschillende soorten boten.

De Nieuw Hoorn

De trots van de groep is het wachtschip; de Nieuw Hoorn, ons clubhuis. Met dit schip gaat de groep regelmatig op kamp. Op een leuke locatie worden dan tenten opgezet om in te slapen. Het koken en eten gebeurd aan boord. De kampen zijn hoogtepunten waar veel leden naar uitkijken! De groep bestaat sinds 1936.

J.P. Coen staat in het Guinness Record Boek!

Met het 12e lustrum hebben wij als groep een uniek record gevestigd. Met 37 lelievletten van diverse zeeverkenners groepen werd een spectaculaire sleep door de Utrechtse grachten gevaren. Deze langste sleep is een tot op heden een ongeslagen record!! Je kunt dit record vinden in het Guinness Record Boek uit 1994.

Lid worden?

Momenteel hebben wij voldoende capaciteit voor nieuwe leden. Bij de vereniging Jan Pieterszoon Coengroep zeeverkenners kan iedereen vanaf 6 jaar lid worden. Je moet wel minimaal een zwemdiploma A hebben. Hier volgen de verschillende onderdelen ingedeeld per leeftijdscategorieën:

Welpen
6 t/m 10 jaar
Orca’s
11 t/m 12 jaar
Scouts
13 t/m 16 jaar
Wilde Vaart
17+ jaar
Leiding
18 jaar
 
 
 
 
 

Ben je geïnteresseerd maar weet je niet helemaal of waterscouting iets voor jou is, geen probleem! De eerste 3 opkomsten mag je vrijblijvend komen kijken.