• Home
  • Over onze groep
  • Scouts (13-17)

Scouts

De scouts van onze groep zijn 13 t/m 16 jaar.

Zij hebben elke zaterdag opkomst van twaalf tot vier uur. Daarnaast gaan de scouts natuurlijk op kamp. Dat doen ze in ieder geval in de herfst, met Pinksteren en in de zomervakantie. Verder worden ook andere weekends georganiseerd.

Het zomerkamp duurt twee weken, je kunt ook voor één week mee. We kiezen elk jaar een andere locatie. Het Pinksterkamp wordt bij Maurik gehouden, samen met zo’n tien andere Scoutinggroepen. Het vaarseizoen sluiten we af met het herfstkamp. We doen dit bij Loosdrecht of Culemborg. In het voorjaar ronden we het onderhoud van de boten af met een werkweekend, wat niet alleen werken betekent, maar ook veel gezelligheid.

De scouts zijn verdeeld over verschillende bakken, groepjes die samen verantwoordelijk zijn voor hun eigen boot, een Lelievlet. De oudere leden hebben daarin een rol als bootsman of kwartiermeester. Je groeit in ervaring en verantwoordelijkheid zodat je later door kan naar de volgende speltakken: de wilde vaart en de stam. De scouts roeien, wrikken en zeilen zelfstandig met hun eigen vlet. In de winter dragen zij ook zorg voor het onderhoud. Het is dus veel spelen op en rond het water. We gaan regelmatig zeilen op de Lek of we roeien naar de binnenstad van Utrecht.

Het roeien en zeilen leer je op CWO-niveau (Commissie Watersport Opleidingen). Er zijn diploma’s Roeien, Kielboot 1, 2 en 3. Deze zijn landelijk erkend.

Binnen de J.P. Coen heerst een groot algemeen groepsgevoel. De scouts spelen samen, waarbij ze ook leren samenwerken. Respect voor elkaar, anderen en de natuur staan hoog in het vaandel.

De zeeverkenners doen ook mee aan door Scouting (landelijk of regionaal) georganiseerde activiteiten, zoals bijvoorbeeld zwemwedstrijden. 

  • Nieuwsgierig geworden? Bel of mail ons dan. Je kunt natuurlijk ook gewoon op zaterdagochtend langs komen op de werf. We zien je graag!

  • Voor meer informatie klik hier