• Home
  • Over onze groep
  • Welpen (6-10)

Welpen

De welpen zijn de jongste leden van onze groep. Zij zijn 6 t/m 10 jaar.

Elke zaterdagochtend hebben zij opkomst van 12:00 tot 14:00 uur. Daarnaast gaan de welpen natuurlijk op kamp. Dat doen ze met de Pinksteren, de zomervakantie en in de winter. Het Pinksterkamp houden we, samen met zo’n tien andere Scoutinggroepen, bij Maurik. Voor het zomerkamp kiezen we steeds een andere locatie. Met het winterkamp zoeken we een huisje op een mooie locatie.

De welpen spelen samen in een groep, waarbij ze ook leren samenwerken. Respect voor elkaar, anderen en de natuur staan hoog in het vaandel.  De leiding, leden die al lang bij de groep zijn, leert hen ook spelenderwijs om te gaan met onze boten, de Lelievletten. Zo leren ze roeien en zeilen. We gaan regelmatig naar de Lek met ons wachtschip, op de Lek kan je dan heerlijk zeilen. Maar ook wordt er ‘op de wal’ gespeeld. Omdat we als leden samen verantwoordelijk zijn voor ons materiaal, helpen de welpen ’s winters ook mee met het onderhoud van de boten en de riemen.

De J.P. Coen doet ook mee aan door Scouting (landelijk of regionaal) georganiseerde activiteiten, zoals bijvoorbeeld zwemwedstrijden.

Wil je welp worden? Dan moet je in ieder geval je zwemdiploma A hebben.
  • Nieuwsgierig geworden? Bel of mail ons dan. Je kunt natuurlijk ook gewoon op zaterdagochtend langs komen op de werf. We zien je graag!

  • Voor meer informatie klik hier