Nawaka is het 10-daags Nationaal Waterkamp voor waterscouts binnen Scouting Nederland. In 2018 is het Nawaka voor het eerst op het (nieuwe) scoutingterrein in Zeewolde gehouden, van 6 tot 15 augustus. Vierduizend scouts in de leeftijd van 7-18 jaar oud ondernemen 10 dagen lang uitdagende activiteiten in en rondom het water van het Nuldernauw.

Traditioneel starten we Nawaka met een spetterende opening en sluiten we af met een sluiting.  Tussendoor doe je mee met een groot en divers aanbod van activiteiten. Denk hierbij aan allerlei activiteiten op het water zoals zeilwedstrijden, roei en wrikwedstrijden, vlettenrally, sea survival en nog veel meer. Maar ook op het land valt er genoeg te beleven. Zo worden er veel gave activiteiten georganiseerd op het subkamp of je wandelt over de centrale markt waar Nawaka allerlei inloop activiteiten en workshops aanbiedt. Daar kan je ook chillen, shoppen in de ScoutShop of genieten van een hapje of drankje bij een van de eettentjes.