Over ons

Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. 

Scouting JPCoen

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Als je lid wordt bij een Scoutinggroep bij jou in de buurt, ga je naar wekelijkse opkomsten, kun je mee op kamp en deelnemen aan allerlei lokale, landelijke of internationale evenementen. Onze leden maken niet alleen vrienden voor het leven, maar groeien in hun persoonlijke ontwikkeling. Scoutingactiviteiten zijn veel buiten in de natuur. Andere activiteiten staan in het teken van iets doen voor de samenleving. Scouting draagt graag bij aan een betere wereld.

Binnen een Scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. De leeftijdsgroepen zijn 6-10 jaar (Welpen),11-16 jaar (Scouts), 17-21 jaar (Wilde Vaart). Ouder dan 21 jaar? Ook dan biedt Scouting uitdaging! Ga aan de slag als Leiding of blijf betrokken als Stam of donateur. Scouting biedt haar (jeugd-)leden, ongeacht culturele achtergrond, seksuele oriëntatie, afkomst, geloof, beperking of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving.

De Nieuw Hoorn

In de jaren dat de groep de Nieuw Hoorn in bezit heeft is het meer en meer ons troetelkindje geworden. Haar plek binnen de vereniging is stevig verankerd. De Nieuw Hoorn is van iedereen. Alle leden, jong, oud en oud-leden, houden van het schip. De Nieuw Hoorn is de centrale factor binnen de vereniging. Het verbindt alle leden met elkaar, gaat mee op kamp en is het varende clubhuis van de groep.

De Nieuw Hoorn is sinds 16 juli 1987 in het bezit van de groep.

Ze is die dag vanuit Huizen naar Utrecht gevaren waar het sindsdien een plekje heeft aan de meerpalen aan het belendende terrein van Stichting de Werf. Sinds 1990 is er een vaste loopbrug en in de loop der jaren zijn voorzieningen als elektra (krachtstroom), boegjet en watertappunt aangelegd.

De vorige eigenaar, de familie H.J.Lentjes (dhr. Lentjes, † augustus 1989) heeft de Nieuw Hoorn, voorheen motorschip (ms) Ria genaamd, vele jaren in bezit gehad. Tot begin januari 1987 is er nog vracht mee gevaren.

De familie maakte gebruik van de saneringsregeling van het Rijk. Dit zou inhouden dat het schip gesloopt zou worden. De eigenaar ontvangt dan een vast bedrag per laadton en de sloopwaarde van het schip.

Geïnteresseerd? Kom een paar dagen een kijkje nemen

De eerste 3 opkomsten mag je vrijblijvend komen kijken.