Scouts

Je verlangt ernaar om zelfstandig te leren roeien, zeilen en wrikken. Alle basisbegrippen van de zeeverkenners beheersen en met leeftijdsgenoten en op avontuur te gaan. Dan ben jij klaar om een Scout te worden bij de JPCoen. 

Scouts

Elke zaterdagochtend hebben de Scouts opkomst van 12:00 tot 16:00 uur. Scouts zijn tussen de 11 jaar en 16 jaar verdeeld over verschillende bakken (groepjes die samen verantwoordelijk zijn voor hun eigen boot). De oudere leden hebben daarin een rol als bootsman of kwartiermeester. Iedereen Scout groeit zijn ervaring en verantwoordelijkheid zodat je later door kan als zelfstandig en vertrouwd zijn boot kan beheersen. De scouts roeien, wrikken en zeilen zowel onder begeleiding als zelfstandig met hun eigen vlet. In de winter dragen zij ook mee aan zorg voor de boten in onderhoud. Het is dus veel ravotten op en rond het water. We gaan regelmatig zeilen op de Lek of roeien naar de binnenstad van Utrecht.

Kampen zijn een groot onderdeel van Scouting. Dit zijn activiteiten georganiseerd door onszelf of regionaal. Wij gaan bijvoorbeeld elk jaar op zomerkamp. De door Scouting (landelijk of regionaal) georganiseerde activiteiten zijn bijvoorbeeld: zwemwedstrijden, Lek Race, Regio kamp (pinkster kamp) en Nationaal Waterscouting Kamp (Nawaka).

Als je geïnteresseerd bent en je wil wat meer weten over scouting, dan kun je 3 weken lang gratis met het programma van je speltak mee draaien. Pas als je zeker weet dat je wilt blijven (na de 3 keer kijken) vul je het inschrijfformulier in (te krijgen bij de speltakschipper). Dit formulier lever je in bij de speltakschipper van je speltak. De inschrijving wordt door ons verwerkt en zo snel mogelijk daarna ontvang je je lidmaatschapskaart van Scouting Nederland, deze kun je digitaal downloaden en geeft vaak korting op diverse artikelen in de Scoutshop. Hier kun je ook je uniform
aanschaffen.

Eens per jaar worden de nieuwe leden bij hun speltak geïnstalleerd. Bij de installatie worden nieuwe leden welkom geheten door de andere leden van de speltak. Ook wordt de eed afgelegd, waarna de leden insignes ontvangen voor op hun uniform en een groepsdas ontvangen. Tijdens de installatie krijgen de nieuwe leden alle insignes en een groepsdas.

Geïnteresseerd? Kom een paar dagen een kijkje nemen

De eerste 3 opkomsten mag je vrijblijvend komen kijken.