Scouts

Je verlangt ernaar om zelfstandig te leren roeien, zeilen en wrikken. Alle basisbegrippen van de zeeverkenners beheersen en met leeftijdsgenoten en op avontuur te gaan. Dan ben jij klaar om een Scout te worden bij de JPCoen. 

Scouts

Elke zaterdagochtend hebben de Scouts opkomst van 12:00 tot 16:00 uur. Scouts zijn tussen de 11 jaar en 15 jaar gemixt over verschillende bakken (groepjes die samen verantwoordelijk zijn voor hun eigen boot). De oudere leden hebben daarin een rol als bootsman of kwartiermeester. Iedereen Scout groeit zijn ervaring en verantwoordelijkheid zodat je later door kan als zelfstandig en vertrouwd zijn boot kan beheersen. De scouts roeien, wrikken en zeilen zowel onder begeleiding als zelfstandig met hun eigen vlet. In de winter dragen zij mee aan zorg voor de boten in het onderhoud. Het is dus veel ravotten op en rond het water. We gaan regelmatig zeilen op de Lek of roeien naar de binnenstad van Utrecht.

De Scouts bieden jongeren een unieke kans om op een plezierige manier te leren over verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en teamwork. Door deel te nemen aan de activiteiten op en rond het water, leren de leden hun vaardigheden te verbeteren en zichzelf uit te dagen. Bovendien biedt de groep een sociale omgeving waarin leden nieuwe vrienden kunnen maken en samenwerken aan gezamenlijke doelen.

De opkomsten zijn gevarieerd en bestaan uit een mix van vaar activiteiten en plezier. Leden krijgen de kans om te leren over de veiligheid op het water, navigatie, weerberichten, en technieken voor roeien, wrikken en zeilen. Ze leren ook hoe ze hun boot moeten onderhouden en hoe ze problemen op het water moeten oplossen.

Naast de vaardigheden die worden geleerd tijdens de opkomsten, bieden de Scouts ook de kans om deel te nemen aan andere activiteiten zoals kampen, weekendtrips en zelfs internationale uitwisselingsprogramma’s. Deze activiteiten bieden leden de kans om hun vaardigheden in een meer uitdagende omgeving te oefenen en om nieuwe culturen te ontdekken.

In samenvatting, de scouts is een unieke groep die jongeren de kans biedt om vaardigheden te leren, zelfstandigheid te ontwikkelen en nieuwe vrienden te maken, terwijl ze plezier hebben op en rond het water. Het is een groep die zich richt op groei, avontuur en teamwork.

geïnteresseerd

Als je geïnteresseerd bent en je wil wat meer weten over scouting, dan kun je 3 weken lang gratis met het programma van je speltak mee draaien. Pas als je zeker weet dat je wilt blijven (na de 3 keer kijken) vul je het inschrijfformulier in (te krijgen bij de speltakschipper). Dit formulier lever je in bij de speltakschipper van je speltak. De inschrijving wordt door ons verwerkt en zo snel mogelijk daarna ontvang je je lidmaatschapskaart van Scouting Nederland, deze kun je digitaal downloaden en geeft vaak korting op diverse artikelen in de Scoutshop. Hier kun je ook je uniform aanschaffen.

Eens per jaar worden de nieuwe leden bij hun speltak geïnstalleerd. Bij de installatie worden nieuwe leden formeel welkom geheten door de andere leden van de speltak. Ook wordt de eed afgelegd, waarna de leden insignes ontvangen voor op hun uniform en een groepsdas ontvangen. Tijdens de installatie krijgen de nieuwe leden alle insignes en een groepsdas.

Geïnteresseerd? Kom een paar dagen een kijkje nemen

De eerste 3 opkomsten mag je vrijblijvend komen kijken.