Welpen

Hou jij van wateractiviteiten, spelen op en rondom het water. Ben jij tussen 6 jaar en 10 jaar met een A diploma zwemmen. Dan pas je als Welp bij J.P. Coen zeeverkenners.

Welpen

Binnen een Scoutinggroep is de Welpenspeltak een belangrijke groep waarin kinderen en jongeren tussen de 6-10 jaar oud hun spel spelen. De opkomsten worden geleid door een leidingsteam dat bestaat uit vrijwilligers die al lang bij de groep zitten en goed met kinderen om kunnen gaan. Tijdens de opkomsten leren de Welpen belangrijke vaardigheden zoals samenwerken, respect voor elkaar hebben en het beginnen met het leren van vaarvaardigheden zoals knopen, roeien en zeilen.

Elke zaterdagochtend hebben de Welpen opkomst van 12:00 tot 14:00 uur. De activiteiten tijdens de opkomsten zijn gevarieerd en gericht op plezier en ontwikkeling. Zo zijn er spelletjes, roeien, peddelen, zeilen in een optimist, zeilen in een lelievlet en in de winter een beetje onderhoud. Deze activiteiten zijn gericht op het versterken van de vaardigheden van de kinderen, terwijl ze tegelijkertijd plezier hebben.

De Scouts (11-16 jaar) is een groep waar de welpen ook vaak mee samen komen. Dit is vaak om dan op kampen of vaar opkomsten meer kennis op te kunnen doen over hoe het is om een oudere Scout te zijn. 

geïnteresseerd

Als je geïnteresseerd bent en je wil wat meer weten over scouting, dan kun je 3 weken lang gratis met het programma van je speltak mee draaien. Pas als je zeker weet dat je wilt blijven (na de 3 keer kijken) vul je het inschrijfformulier in (te krijgen bij de speltakschipper). Dit formulier lever je in bij de speltakschipper van je speltak. De inschrijving wordt door ons verwerkt en zo snel mogelijk daarna ontvang je je lidmaatschapskaart van Scouting Nederland, deze kun je digitaal downloaden en geeft vaak korting op diverse artikelen in de Scoutshop. Hier kun je ook je uniform aanschaffen.

Eens per jaar worden de nieuwe leden bij hun speltak geïnstalleerd. Bij de installatie worden nieuwe leden formeel welkom geheten door de andere leden van de speltak. Ook wordt de eed afgelegd, waarna de leden insignes ontvangen voor op hun uniform en een groepsdas ontvangen. Tijdens de installatie krijgen de nieuwe leden alle insignes en een groepsdas.

Geïnteresseerd? Kom een paar dagen een kijkje nemen

De eerste 3 opkomsten mag je vrijblijvend komen kijken.