0

Welpen

Houd jij van wateractiviteiten, spelen op en rondom het water. Ben jij tussen 6 jaar en 10 jaar met een A diploma zwemmen. Dan pas je als Welp bij J.P. Coen zeeverkenners.

Welpen

Binnen een Scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. De leeftijdsgroepen zijn 6-10 jaar(Welpen) waar elke opkomst een leiding team zorgt voor het programma. Elke zaterdagochtend hebben de Welpen opkomst van 12:00 tot 14:00 uur. De Welpen spelen dan samen in een groep waarbij ze leren samenwerken, respect voor elkaar hebben en beginnen met leren van vaarvaardigheden. De leiding leden bestaan uit vrijwilligers die al lang bij de groep zitten en goed met kinderen om kunnen. Zij leren de kinderen spelenderwijs om te gaan knopen, roeien en zeilen. Een opkomst kan bestaan uit spelletjes, roeien, peddelen, zeilen in een optimist, zeilen in een lelievlet en in de winter een beetje onderhoud.

Als je geïnteresseerd bent en je wil wat meer weten over scouting, dan kun je 3 weken lang gratis met het programma van je speltak mee draaien. Pas als je zeker weet dat je wilt blijven (na de 3 keer kijken) vul je het inschrijfformulier in (te krijgen bij de speltakschipper). Dit formulier lever je in bij de speltakschipper van je speltak. De inschrijving wordt door ons verwerkt en zo snel mogelijk daarna ontvang je je lidmaatschapskaart van Scouting Nederland, deze kun je digitaal downloaden en geeft vaak korting op diverse artikelen in de Scoutshop. Hier kun je ook je uniform
aanschaffen.

Eens per jaar worden de nieuwe leden bij hun speltak geïnstalleerd. Bij de installatie worden nieuwe leden welkom geheten door de andere leden van de speltak. Ook wordt de eed afgelegd, waarna de leden insignes ontvangen voor op hun uniform en een groepsdas ontvangen. Tijdens de installatie krijgen de nieuwe leden alle insignes en een groepsdas.

De Scouts (11-16 jaar) is een groep waar de welpen ook vaak mee samen komen. Dit is vaak om dan op kampen of vaar opkomsten meer kennis op te kunnen doen over hoe het is om een oudere Scout te zijn. Scouting biedt haar (jeugd-)leden altijd een veilige en leerzame speelomgeving.

Geïnteresseerd? Kom een paar dagen een kijkje nemen

De eerste 3 opkomsten mag je vrijblijvend komen kijken.