Stam

Voor de leden van 20 jaar en ouder die geen leiding hoeven geven maar wel actief willen zijn binnen de groep, daar is de Stam de perfecten groep voor.

Stam

De Stam is een ondersteunende speltak binnen de scouting. De Stamleden assisteren de groep op technisch gebied of tijdens kampen en opkomsten. Hierdoor dragen zij bij aan het soepel laten verlopen van de activiteiten van de Groep.

Naast het ondersteunen, is er binnen de Stam ook genoeg gezelligheid. Zo worden er regelmatig activiteiten georganiseerd zoals gezamenlijke zeil- roei- of wriktochten en stapavonden. Jaarlijks wordt er ook een Stamkamp ingepland, waar Stamleden en Wilde Vaartleden samen activiteiten ondernemen.

De Stamleden zijn ook op zaterdag van harte welkom bij de reguliere opkomsten van de greop. De eerste zaterdag van de maand zijn de meeste Stamleden aanwezig.

Een belangrijk aspect van de Stam is dat zij bezig zijn voor het motorisch onderhoud van de boot van de NieuwHoorn. Dit zorgt ervoor dat de boot in topconditie is en veilig kan worden gebruikt tijdens activiteiten. Door hun kennis en vaardigheden, zorgen zij ervoor dat de anderen leden kunnen genieten van een onvergetelijke ervaring op het water, zonder zich zorgen te hoeven maken over technische problemen.

Naast het technisch onderhoud en ondersteuning tijdens activiteiten, is gezelligheid ook een belangrijk aspect binnen de Stam. Er worden regelmatig gezellige bijeenkomsten georganiseerd waar Stamleden samen komen, zoals koffie- en bierdrinken na afloop van een activiteit of op zaterdagmiddag.

Deze gezellige momenten zorgen voor een leuke en ontspannen sfeer waar leden kunnen bijkletsen en herinneringen kunnen delen van de activiteiten die ze samen hebben meegemaakt. Hierdoor wordt de groepsaanhang versterkt en wordt er een band gecreƫerd tussen leden. Dit zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor de leden en versterkt de band tussen de iedereen.

Project Das Boot

De Stam heeft meestal hun handen vol aan het grote project waarmee zij de groep vooruit proberen te helpen.
Zo heb je bijvoorbeeld ons huidige project; Das Boot, ook wel bekend onder de leden als de Van Speijk.

Das Boot was aangeschaft omdat de groep meer capaciteit nodig had om te slepen en door de stad te varen met een grote groep.
Deze werd al snel vernoemd naar onze voormalige slepersboot; Van Speijk. In deze boot zijn wij zeer vaak te zien na de opkomst door de grachten van ons favoriete stadje; Utrecht.

Het project Das Boot is een doorlopend project, het moment dat er een onderdeel af is wordt er alweer gekeken naar het volgende onderdeel dat verbeterd zou kunnen worden. Op deze manier is er altijd wel iets te doen en blijft het interessant.

Project Van Speijk Bolder

Tijdens het afgelopen Slepersweekend zijn er wedstrijden gehouden tussen de slepersboten van de verschillende aanwezige groepen. Ook de J.P.Coen moest hier natuurlijk aan meedoen.
Hierbij lukte het ons om een trekkracht te bereiken van 572 Kilogram en een sleepkracht van meer dan 876 Kilogram.
Helaas toen wij de sleepkracht gingen meten begaf de beting het.

Project Jetski

Onze jetski is aangeschaft door een van onze Stamleden die hem samen met wat andere Stamleden heeft opgeknapt. Ze staat altijd voor ons plezier gebruik klaar en wordt dan ook uiteraard genoeg hiervoor gebruikt.

Hij kan een snelheid behalen van zo ongeveer 50 Kilometer per uur en heeft een 2 takt 5 PK motor.

GeĆÆnteresseerd? Kom een paar dagen een kijkje nemen

De eerste 3 opkomsten mag je vrijblijvend komen kijken.