0

Stam

Voor de leden van 20 jaar en ouder die geen leiding (meer) willen geven maar wel actief willen zijn binnen de groep, daar is de Stam de perfecten groep daar voor.

Stam

De Stam is een ondersteunende speltak, zij assisteren de groep op technisch gebied of tijdens kampen en opkomsten. Naast ondersteunen is er binnen de Stam natuurlijk genoeg gezelligheid. Er wordt gezeild, geroeid, gewrikt en gezamenlijk op stap gegaan. Jaarlijks wordt er een Stamkamp ingepland en natuurlijk zijn Stamleden ook op zaterdag van harte welkom. De eerste zaterdag van de maand zijn de meeste Stamleden aanwezig.

Project Das Boot

De Stam heeft meestal hun handen vol aan het volgende grote project waarmee zij de groep vooruit proberen te helpen.
Zo heb je bijvoorbeeld ons huidige project; Das Boot, ook wel bekend onder de leden als de Van Speijk.

Das Boot was aangeschaft omdat de groep meer capaciteit nodig had om te slepen en door de stad te varen met een grote groep.
Deze werd al snel vernoemd naar onze voormalige slepersboot; Van Speijk. In deze boot zijn wij zeer vaak te zien na de opkomst door de grachten van ons favoriete stadje; Utrecht.

Het project Das Boot is een doorlopend project, het moment dat er een onderdeel af is wordt er alweer gekeken naar het volgende onderdeel dat verbeterd zou kunnen worden. Op deze manier is er altijd wel iets te doen en blijft het interessant.

Project Van Speijk Bolder

Tijdens het afgelopen Slepersweekend zijn er wedstrijden gehouden tussen de slepersboten van de verschillende aanwezige groepen. Ook de J.P.Coen moest hier natuurlijk aan meedoen.
Hierbij lukte het ons om een trekkracht te bereiken van 572 Kilogram en een sleepkracht van meer dan 876 Kilogram.
Helaas toen wij de sleepkracht gingen meten begaf de beting het.

Project Jetski

Onze jetski is aangeschaft door een van onze Stamleden die hem samen met wat andere Stamleden heeft opgeknapt. Ze staat altijd voor ons plezier gebruik klaar en wordt dan ook uiteraard genoeg hiervoor gebruikt.

Hij kan een snelheid behalen van zo ongeveer 50 Kilometer per uur en heeft een 2 takt 5 PK motor.

Geïnteresseerd? Kom een paar dagen een kijkje nemen

De eerste 3 opkomsten mag je vrijblijvend komen kijken.