Speltakken

Binnen een Scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen, jongeren en ouderen uit elke leeftijdsgroep iets kunnen doen op en rond het water.

Welpen

Elke zaterdagochtend hebben welpen opkomst van 12:00 tot 14:00 uur. De welpen spelen dan samen in een groep waarbij ze leren samenwerken, Respect voor elkaar en beginnen met leren van vaarvaardigheden. De leiding leden bestaan uit vrijwilligers die al lang bij de groep zitten die goed met kinderen om kunnen. Zei leren de kinderen spelenderwijs om te gaan samenwerken, roeien en zeilen. Een opkomst kan bestaan uit spelletjes, roeien, peddelen, zeilen in een optimist, zeilen in een lelievlet en in de winter een beetje onderhoud.

Binnen een Scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. De leeftijdsgroepen zijn 6-10 jaar(welpen),11-16 jaar(scouts), 16-18 jaar(wilde vaart). Ouder dan 18 jaar? Ook dan biedt Scouting uitdaging! Ga aan de slag als Leiding of blijf betrokken als Stam of donateur. Scouting biedt haar (jeugd-)leden, ongeacht culturele achtergrond, afkomst, geloof, beperking of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving.

Scouts


Elke zaterdagochtend hebben scouts opkomst van 12:00 tot 16:00 uur. scouts zijn tussen de 11 jaar en 15 jaar verdeeld over verschillende bakken, groepjes die samen verantwoordelijk zijn voor hun eigen boot. De oudere leden hebben daarin een rol als bootsman of kwartiermeester. Je groeit in ervaring en verantwoordelijkheid zodat je later door kan als zelfstandige scout. De scouts roeien, wrikken en zeilen onder begeleiding en zelfstandig met hun eigen vlet. In de winter dragen je ook mee aan zorg voor de booten in onderhoud. Het is dus veel ravotten op en rond het water. We gaan regelmatig zeilen op de Lek of we roeien naar de binnenstad van Utrecht.

Kampen zijn een groot onderdeel van scouting. dit zijn activiteiten georganiseerd door ons zelf of regionaal. Wij gaan bijvoorbeeld elk jaar op zomerkamp de eerste week van de midden nederlandse zomervakantie. De door Scouting (landelijk of regionaal) georganiseerde activiteiten zijn bvb: zwemwedstrijden, Regio kamp(pinkster kamp) en nationaal waterscoutings kamp (Nawaka).

Wilde Vaart

De Wilde Vaart bestaat uit een groep van 15 tot 18 jaar. De activiteiten van de Wilde Vaart zijn vergelijkbaar met die van de Scouts, maar bij de Wilde Vaart ligt de nadruk op zelfstandigheid. Tijdens de opkomsten (zat 12:00 -16:00) bedenkt de WV zelf hun programma, treft zelf de voorbereidingen en voeren zelf hun ideeën uit. De Wilde Vaart heeft een eigen boot met een buitenboordmotor. Met deze boot ga je zelfstandig varen, lekker cruisen door de gracht, hard zeilen op het water of krachtig roeien; dat is waar de Wilde Vaart voor staat.

Stam

De Stam is een ondersteunende speltak, zij assisteren de groep op technisch gebied of tijdens kampen en opkomsten. Naast ondersteunen is er binnen de Stam natuurlijk genoeg gezelligheid. Er wordt gezeild, geroeid, gewrikt en gezamenlijk op stap gegaan. Jaarlijks wordt er een Stamkamp ingepland en natuurlijk zijn Stamleden ook op zaterdag van harte welkom. De eerste zaterdag van de maand zijn de meeste Stamleden aanwezig.

Geïnteresseerd kom een paar dagen een kijkje nemen

De eerste 3 opkomsten mag je vrijblijvend komen kijken.