Leiding

Tijdens de opkomsten, kampen en activiteiten worden de Welpen en Scouts geleid door het leidingteam. dit zijn mensen die graag kinderen enthousiastmeren, ze meer willen leeren, met ze op avontuur gaan en de veiligheid waarborgd.

Leiding

Voor speltakken Welpen en Scouts is er een apart leidingteam, zij bestaan uit een minimum van twee leidingleden waarvan een schipper, deze schipper zorgt naast het leiding geven ook voor de aansturing van het leiding team.

Tijdens kampen en opkomsten zorgen leiding altijd dat alles leuk en veilig verlopen.  Om dit te kunnen realiseeren is er binnen elk leiding team minimaal 1 leidinglid in het bezit van een leiding- en kamptraining. Deze trainingen worden georganiseerd door Scouting Nederland. Ook is er bij elken speltak iemand aanweezig met CWO (Stichting Commissie Watersport Opleidingen) of een Vaarbewijs (uitgegeven door het CBR). meer weten over hoe wij souting veilig houden ga dan naar Veiligheid.

Wil jij leiding worden

Wij zijn altijd opzoek naar enthosiasten leiding voor de Scouts of Welpen. Vind je het leuk om te werken met kinderen en ondertussen ook nog bezig te zijn op en om het water? wil je een dagje mee een kijken nemen? Of wil je er eerst over praten met huidigen leiding? Maak dan gerust contact op dan kunnen we het er onder het genot van een kopje koffie het er over hebben.

Geïnteresseerd? Kom een paar dagen een kijkje nemen

De eerste 3 opkomsten mag je komen kennismaken.