jpcoen-zeeverkenners-vrienden-varen

Leiding

Tijdens de opkomsten, kampen en activiteiten worden de Welpen en Scouts geleid door het leidingteam. dit zijn mensen die graag kinderen enthousiastmeren, ze meer willen leeren, met ze op avontuur gaan en de veiligheid waarborgd.

Leiding

Leiding zijn bij de Welpen en Scouts is een avontuur op zich; het is een rol die zowel uitdagend als enorm belonend is. Als leidinggevende ben je niet alleen een mentor en gids, maar ook de architect van onvergetelijke ervaringen voor jonge scouts. Je krijgt de kans om je creativiteit te gebruiken, leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen en een positieve impact te maken op de levens van kinderen.

Elk leidingteam is uitgerust met de kennis en vaardigheden om veilige en boeiende programma’s te bieden, met behulp van de trainingen van Scouting Nederland. Deze trainingen zorgen ervoor dat leidinggevenden voorbereid zijn op situaties, van het navigeren door de complexiteit van groepsdynamiek tot het beheren van activiteiten op het water.

Er is een diepe voldoening in het zien groeien van scouts. Het is een kans om bij te dragen aan de ontwikkeling van zelfverzekerde, zelfstandige en zorgzame individuen.

Veiligheid eisen

Tijdens kampen en opkomsten zorgen leiding altijd dat alles leuk en veilig verlopen.  Om dit te kunnen realiseeren is er binnen elk leiding team minimaal 1 leidinglid in het bezit van een leiding- en kamptraining. Deze trainingen worden georganiseerd door Scouting Nederland. Ook is er bij elken speltak iemand aanweezig met CWO (Stichting Commissie Watersport Opleidingen) of een Vaarbewijs (uitgegeven door het CBR). bij ons op de groep moet iedereen die ouder is dan 18 en in contact kan komen met onze kinderen verplicht ee VOG te hebben. meer weten over hoe wij souting veilig houden ga dan naar Veiligheid.

Wil jij leiding worden

Wij zijn altijd opzoek naar enthosiasten leiding voor de Scouts of Welpen. Vind je het leuk om te werken met kinderen en ondertussen ook nog bezig te zijn op en om het water? wil je een dagje mee een kijken nemen? Of wil je er eerst over praten met huidigen leiding? Maak dan gerust contact op dan kunnen we het er onder het genot van een kopje koffie het er over hebben.

Geïnteresseerd? Kom een paar dagen een kijkje nemen

De eerste 3 opkomsten mag je komen kennismaken.