Eerste keer zeilen?
Dag Activiteit

Eerste keer zeilen?

Met de lente in volle gang zijn de scouts en welpen van de J.P. Coen Zeeverkenners weer op het water te vinden, waarbij de scouts hun zeilvaardigheden behouden hebben en de welpen voor het eerst de uitdaging van het zeilen in een optimist aangaan. De vletten glijden weer sierlijk over het water, terwijl jonge zeilers de kunst van het zeilen leren en genieten van de vrijheid die het met zich meebrengt. Ondanks eerdere tegenslagen met materiaal, tonen de zeeverkenners veerkracht en enthousiasme, wat belooft voor meer avonturen en groei op het water.

Overvliegen
Dag Activiteit

Overvliegen

Voor Sylke en Isa was de overvliegdag een belangrijke gebeurtenis die hun overgang naar de WildeVaart markeerde, een speltak voor oudere scouts. Deze dag is een feest van persoonlijke groei en het begin van nieuwe avonturen waarbij ze hun vaardigheden verder zullen ontwikkelen. Het overvliegen zelf is een symbolische handeling vol tradities en rituelen die de scouts voorbereiden op hun volgende fase. Scouting biedt een pad van ontwikkeling tot sterke en zelfverzekerde individuen, en de overvliegdag is een mijlpaal die dit viert en de scouts aanmoedigt om vooruit te kijken naar toekomstige uitdagingen.

Onderoud lelievletten (scout boten) af
Uncategorized

Onderoud lelievletten (scout boten) af

Na maanden van hard werken zijn de boten van de scouts eindelijk klaar en liggen te pronken in het water. De kinderen hebben de boten in topconditie gebracht, met glanzende laklagen en strakke zeilen. De droge keuring is al doorstaan en de natte keuring op 4 mei zal bewijzen dat de boten niet alleen mooi, maar ook zeilwaardig zijn. Deze scouts zijn klaar voor het water en het pinksterkamp, met hun flitsende boten die de snelste en mooiste op het water zullen zijn.

Brood op het vuur bakken
Dag Activiteit

Brood op het vuur bakken

Op een gezellige dag kwamen de welpen en scouts van de JPCoen groep samen rond het knisperende kampvuur. Met een klein, maar hecht groepje besloten ze deze keer samen een opkomst te draaien. Terwijl de vlammen warmte boden tegen de kille lucht, begonnen ze met het bakken van brood op stokken. Het vereiste wat geduld en zorgvuldigheid, maar het resultaat was het wachten waard. Toen het brood eenmaal goudbruin was, bestrooiden ze het met kaneel en suiker. Het was een feest om te smullen van de zelfgemaakte lekkernijen, een perfecte afsluiting van een geslaagde samenkomst.

Sinterklaasviering
Dag Activiteit

Sinterklaasviering

Geslaagde Sinterklaasviering

Afgelopen weekend vierde de JPCoen Sinterklaas in de gezellige Stuurhut. Roef. Leden deelden met veel enthousiasme zelfgemaakte surprises, van grappige knipoogjes tot indrukwekkende creaties. Sinterklaas maakte de avond compleet met lekkernijen en persoonlijke interacties. De sfeer van warmte en vriendschap maakte deze viering onvergetelijk voor de groep. Op naar volgend jaar!

Gourmet Avond op Nieuw Hoorn
Niet gecategoriseerd

Gourmet Avond op Nieuw Hoorn

Op een knusse avond op 24 november 2023 kwam de Jan Pieterzoon Coengroep samen aan boord van de Nieuw Hoorn voor een onvergetelijke gourmet ervaring, georganiseerd door Willem Vaart. Ondanks een kleine kacheluitdaging, werd de avond gevuld met gelach, culinaire hoogstandjes, en een warme saamhorigheid tussen leden, leiding en partners. De Noordersluizen fungeerden als het pittoreske decor voor deze bijzondere avond, die een blijvende herinnering van gezelligheid en vriendschap creëerde.

Motor er uit?
Niet gecategoriseerd

Motor er uit?

In deze blogpost wordt beschreven hoe de eigenaren van een Van Speijk-boot, die ze eerder hadden aangeschaft en al veel plezier op het water hadden beleefd, tot de conclusie kwamen dat er enkele mankementen en tekortkomingen waren, met name in de verouderde DAF 575-motor uit de jaren ’70. Als reactie hierop zijn ze begonnen aan een ambitieus project om hun boot te verbeteren en aantrekkelijker te maken, zowel qua uiterlijk als prestaties. Ze nodigen geïnteresseerden uit om deel te nemen aan dit avontuur en contact op te nemen met de ervaren schippers Rob en Sebas voor hulp en samenwerking. Samen streven ze ernaar om de Van Speijk te transformeren tot een verbeterde en betrouwbaardere boot, gereed voor nieuwe avonturen op het water.

Herfstkamp 2023
Kamp

Herfstkamp 2023

Tijdens ons jaarlijkse Herfstkamp in Loosdrecht genoten de kinderen van avontuurlijke dagen op het water, leerden ze roeien en zeilen, kookten ze buiten onder de herfstzon, deelden ze verhalen bij het kampvuur en verkenden ze de natuur tijdens een energieke hardloopsessie, wat resulteerde in een onvergetelijk weekend vol avontuur en vriendschap.

GroteClubactie
Niet gecategoriseerd

GroteClubactie

In de Grote Clubactie, die jaarlijks plaatsvindt, bundelen verenigingen de krachten van jong en oud om fondsen te werven voor hun activiteiten. Dit initiatief brengt meer dan 300,000 enthousiaste lotenverkopers bij elkaar en toont de kracht van gemeenschapszin en betrokkenheid. Door loten te kopen of te verkopen, kunnen mensen hun vereniging ondersteunen en helpen bij het realiseren van diverse doelen, variërend van het aanschaffen van nieuwe uitrusting tot het organiseren van spannende evenementen. Het is een kans voor iedereen om samen te werken aan een welvarende toekomst voor hun clubs en gemeenschappen. Doe mee en draag bij aan het succes van jouw vereniging!

Boat bites
Dag Activiteit

Boat bites

Op 9 september werd het mini-foodfestival “Boat Bites” gehouden op Jutfasenweg 212c in Utrecht om de verkleining van hun schip te vieren. Het evenement trok een grote, enthousiaste menigte die genoot van een zonnige dag vol culinair plezier en amusement. De boten dienden als eetkraampjes met BBQ-lekkernijen, koffie en ijs, en gasten konden munten kopen om hun favoriete gerechten te proeven. Er waren ook vegetarische opties beschikbaar. Naast het eten waren er leuke spelletjes op de kade, zoals spijkerpoepen en koekhappen. Voor avontuurlijke zielen was er zelfs zeilen op het water. Boat Bites was een groot succes en een geweldige manier om de verkleining van het schip te vieren. Blijf op de hoogte voor toekomstige evenementen van Boat Bites!

Slepers Weekend
Weekend Activiteit

Slepers Weekend

In het afgelopen weekend kwamen leden van verschillende groepen bijeen voor een boeiend slepers weekend. Ze deelden kennis en ervaringen over sleep technieken, bootkennis en uitdagingen in de sleepvaart. De bijeenkomst omvatte praktische oefeningen, een rondleiding in Utrecht, en inspirerende discussies. Op zondag werden diverse sleeptechnieken besproken en geoefend. Het weekend bood niet alleen waardevolle leermomenten, maar versterkte ook de gemeenschapsband onder liefhebbers van boten en sleepvaart.

Zomerkamp 2023
Kamp

Zomerkamp 2023

In de zomer organiseerde JPCoen een zomerkamp in Harderhaven met het spannende thema ‘leger’. De deelnemers, waaronder scouts en welpen, beleefden twee onvergetelijke dagen vol avontuur. De activiteiten omvatten een uitdagende hike, het opzetten van het kamp, teambuilding-spellen en een stormbaan. Op het water werden ze uitgedaagd met zeilen, roeien en wrikken in wisselende weersomstandigheden. De jonge scouts begeleidden de welpen, waardoor een hechte band ontstond tussen de leeftijdsgroepen. Het kamp was een groot succes waarbij nieuwe vaardigheden werden geleerd en vriendschappen werden gesloten. Een onvergetelijke ervaring in de prachtige natuur van Harderhaven.

Herfskamp 2022
Kamp

Herfskamp 2022

Het was een frisse herfstdag toen we aankwamen in kamp Culenburg voor ons jaarlijkse herfstverkenningskamp. De bladeren begonnen net te draaien en de lucht was gevuld met de geur van…

Nawaka 2022
Kamp

Nawaka 2022

Na 10 dagen avontuur is Nawaka weer ten einde. de JPCoen was weer paraad met de scouts bij de 4 jaarlijkse Nawaka. Nawaka is hét 10-daags Nationaal Waterkamp binnen Scouting…