0

Wilde Vaart

Wilde Vaart is een oudere speltak van 17 tot 21 dit is een groep waar de leden zelfstandig activiteiten ondernemen.

Wilde Vaart

De Wilde Vaart bestaat uit een groep van 16 tot 18 jaar. De activiteiten van de Wilde Vaart zijn vergelijkbaar met die van de Scouts, maar bij de Wilde Vaart ligt de nadruk op zelfstandigheid. Tijdens de opkomsten (zat 12:00 -16:00) bedenkt de WV zelf hun programma, treft zelf de voorbereidingen en voeren zelf hun ideeën uit. De Wilde Vaart heeft een eigen boot met een buitenboordmotor. Met deze boot ga je zelfstandig varen, lekker cruisen door de gracht, hard zeilen op het water of krachtig roeien; dat is waar de Wilde Vaart voor staat.

Kampen zijn een groot onderdeel van scouting. Dit zijn activiteiten georganiseerd door de groep zelf of regionaal. Wij gaan bijvoorbeeld elk jaar op zomerkamp de eerste week van de midden Nederlandse zomervakantie. De door Scouting (landelijk of regionaal) georganiseerde activiteiten zijn bijvoorbeeld: zwemwedstrijden, Regio kamp(pinkster kamp) en Nationaal Waterscouting Kamp (Nawaka).

Als je geïnteresseerd bent en je wil wat meer weten over scouting, dan kun je 3 weken lang gratis met het programma van je speltak mee draaien. Pas als je zeker weet dat je wilt blijven (na de 3 keer kijken) vul je het inschrijfformulier in (te krijgen bij de speltakschipper). Dit formulier lever je in bij de speltakschipper of bij één van de stuurmannen/-vrouwen van je speltak. De inschrijving wordt door ons verwerkt en zo snel mogelijk daarna ontvang je je lidmaatschapskaart van Scouting Nederland, deze kun je digitaal downloaden en geeft vaak korting op diverse artikelen in de Scoutshop. Hier kun je ook je uniform aanschaffen.

Geïnteresseerd? Kom een paar dagen een kijkje nemen

De eerste 3 opkomsten mag je vrijblijvend komen kijken.