Wilde Vaart

De Wilde Vaart is een groep voor jongeren tussen de 16 en 18 jaar die zich richt op zelfstandigheid en outdoor activiteiten. Bij de Wilde Vaart wordt er meer gestuurd op zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

Wilde Vaart

Elke zaterdagochtend heeft de Wilde Vaart opkomst van 12:00 tot 16:00 uur. Tijdens deze opkomsten bedenken de leden zelf hun programma, voeren dit uit en maken gebruik van hun eigen boot met een buitenboordmotor voor activiteiten zoals varen, zeilen en roeien. De Wilde Vaartleden zijn verantwoordelijk voor hun eigen boot en leren hierdoor hoe ze deze veilig kunnen besturen en onderhouden.

Ze leren of weten hoe ze een boot moeten besturen, hoe ze de wind kunnen lezen en hoe ze een veilige route kunnen plannen. Ook leren ze hoe ze een boot moeten onderhouden en repareren, zodat ze altijd klaar zijn voor hun volgende avontuur.

Naast het varen, zeilen en roeien, gaan de leden van de Wilde Vaart ook op kam, hiken en andere activiteiten doen. Hierdoor leren ze nog meer over de natuur en over zichzelf.

De Wilde Vaart is een unieke groep waar jongeren zich kunnen ontwikkelen en groeien in zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. De activiteiten zijn gericht op plezier, avontuur en groei, en zorgen voor onvergetelijke ervaringen voor de leden.

Een belangrijk onderdeel van de Wilde Vaart is het leren hoe te functioneren als dekpersoneel op een 40 meter wachtschip. Dit geeft leden de kans om te leren hoe ze een groot schip kunnen besturen en onderhouden. Leden leren hoe ze een wachtschema moeten maken, hoe ze bemanningsleden moeten aansturen, hoe ze problemen moeten oplossen en hoe ze een veilige en efficiënte route kunnen plannen.

Door te leren hoe te functioneren als dekpersoneel op een 40 meter wachtschip, leren de leden van de Wilde Vaart niet alleen hoe ze een groot schip wordt bestuurt, maar ook hoe ze als een groep kunnen functioneren, hoe ze problemen kunnen oplossen en hoe ze verantwoordelijkheid kunnen dragen. Dit zorgt voor een unieke en waardevolle ervaring voor de leden.

geïnteresseerd

Als je geïnteresseerd bent en je wil wat meer weten over scouting, dan kun je 3 weken lang gratis met het programma van je speltak mee draaien. Pas als je zeker weet dat je wilt blijven (na de 3 keer kijken) vul je het inschrijfformulier in (te krijgen bij de speltakschipper). Dit formulier lever je in bij de speltakschipper van je speltak. De inschrijving wordt door ons verwerkt en zo snel mogelijk daarna ontvang je je lidmaatschapskaart van Scouting Nederland, deze kun je digitaal downloaden en geeft vaak korting op diverse artikelen in de Scoutshop. Hier kun je ook je uniform aanschaffen.

Eens per jaar worden de nieuwe leden bij hun speltak geïnstalleerd. Bij de installatie worden nieuwe leden formeel welkom geheten door de andere leden van de speltak. Ook wordt de eed afgelegd, waarna de leden insignes ontvangen voor op hun uniform en een groepsdas ontvangen. Tijdens de installatie krijgen de nieuwe leden alle insignes en een groepsdas.

Geïnteresseerd? Kom een paar dagen een kijkje nemen

De eerste 3 opkomsten mag je vrijblijvend komen kijken.