De boten van de scouts zijn eindelijk klaar. Na maanden van schuren, lakken en verven, liggen de boten nu te pronken in het water, klaar voor de natte keuring. Het lijkt wel alsof de boten een make-over hebben gekregen bij de kapper, met hun nieuwe, glanzende laklagen en strakken zeilen.

De kinderen hebben met vereende krachten gewerkt om de boten weer in topconditie te krijgen. Ze hebben de onderkanten zo strak en schoon gemaakt dat de boten over het water lijken te vliegen. Het houtwerk glimt in de zon alsof het zijn eigen Instagram-account heeft, en de zeilen zijn met zoveel zorg aangeslagen dat je zou denken dat ze naar een gala gaan. De droge keuring is al doorstaan, een soort APK voor boten, maar dan zonder de motor. Nu rest alleen nog de natte keuring op 4 mei, waarbij de boten moeten bewijzen dat ze niet alleen mooi zijn, maar ook zeilwaardig.

Het is duidelijk dat deze scouts niet alleen klaar zijn voor het water, maar ook voor de wimpel (schoonheids prijs) van de pinksterkamp. Met zulke flitsende boten zullen ze niet alleen de snelste, maar ook de meest mooisteop het water.