Het was een frisse herfstdag toen we aankwamen in kamp Culenburg voor ons jaarlijkse herfstverkenningskamp. De bladeren begonnen net te draaien en de lucht was gevuld met de geur van houtrook en het geluid van vogels die in de bomen fluiten.

Toen we onze Boten optuigde en ons begonnen te settelen, konden we al zien dat dit een geweldig kamp zou worden. De welpen waren vol energie en de Scouts waren opgewonden om weer in de vrije natuur te zijn.

Tijdens het weekend hebben we allerlei leuke activiteiten gedaan. We hadden een kampvuur gemaakt, waar we marshmallows roosterden met de welpen. ‘S Avonds speelden we spelletjes zoals leved stratego en warm een film kijken in de Niewhoorn. Overdag hielden we wedstrijden om te zien wie de beste konden roeien en zeilen. We hadden zelfs een stormzeilwedstrijd, waarbij de verkenners hun vaardigheden en teamwerk moesten gebruiken om hun boten door het woelige water van het nabijgelegen meer te navigeren.

Ondanks de uitdagingen van kamperen in de herfst, hebben we allemaal een geweldige tijd gehad. Tegen de tijd dat we op zondagmiddag onze spullen inpakten en naar huis gingen, waren we allemaal een beetje verdrietig om het kamp te verlaten, maar we wisten dat we een aantal prachtige herinneringen hadden gemaakt die lang meegaan.