Afgelopen weekend gingen de scouts van de JP Coen uit Utrecht op excursie naar de museumwerf in Vreeswijk. Hier kregen ze uitleg over het inkorten van de Niewhoorn.

De scouts waren erg enthousiast over de excursie, want ze kregen de kans om meer te leren over de nieuwhoor, scheepvaart en hoe dit vaartuig in de loop der jaren is aangepast aan de veranderende omstandigheden.

Ze kregen uitleg van de expert sjors op de museumwerf over hoe het schip wordt inkort, waarom dit is gedaan word en hoe dit proces in zijn werk is gegaan. Ze leerden ook over de verschillende technieken die zijn gebruikt en hoe ze een groot schip inkorte.

De scouts hadden ook gepland om het schip te schilderen, maar helaas was het te koud en nat om dit te doen. Ze waren wel teleurgesteld, maar begrepen dat het natuurlijk niet kon in deze weersomstandigheden te schilderen.