Na weken van hard werken aan de boten, was het tijd voor een welverdiende pauze. En waar kun je beter ontspannen dan in het water van het zwembad? De Hooghe Waerd, gelegen aan de Frankrijkstraat 63, was onze bestemming. Het zwembad bood een perfecte plek voor plezier en gespetter voor de hele groep van Wildevaart tot Welp. De sommigen kinderen hadden hun zwemkleding al aan voordat iedreen goed en wel de kleedhokjes hadden bereikt.

 De Scouts doken meteen in het diepere gedeelte van het zwembad. De glijbaan was een favoriet – keer op keer zoefden ze naar beneden, hun enthousiasme onmiskenbaar. De stress van het bootonderhoud en CWO les verdween als sneeuw voor de zon. We voelden ons vrij, gewichtloos, één met het water. De zwembadrand was bezaaid met handdoeken en slippers een kleurrijk tafereel.

Na een paar uur van spetteren, duiken en lachen, verzamelden we ons bij de rand. De kinderen smulden van hun meegebrachte lunchpakketjes, kochten iets bij het barretje en kregen wat te drinken van de leiding. We namen ons voor om dit zo’n uitje vaker te herhalen, een welkome afwisseling van het harde werk .

helaas geen foto’s