Het is tijd voor een nieuwe update over onze geliefde boot van de stam,  de Van Speijk. We werken hard en de motor begint er alweer veelbelovend uit te zien. Hoewel we nog niet helemaal klaar zijn, maken we gestaag vorderingen.

Hier zijn enkele van de motor gerelateerde taken die we hebben aangepakt:

 1. Hydraulisch roer regelen: We hebben het hydraulische roer om de sturing veel soepeler te maken.
 2. Kajuit afgesneden: De kajuit is zorgvuldig afgesneden om een comfortabele werkruimte te creëren en ter voor bereiding op de nieuwe stuur positie.
 3. Dek opengesneden: Het dek is aangepast om toegang te bieden tot de motorruimte en andere essentiële onderdelen.
 4. Tijdelijke dektent maken: We hebben een tijdelijke dektent gemaakt om de boot te beschermen tegen weer en wind.
 5. Motorruimte ontvetten: We hebben grondig ontvet om eventuele olie- of vetresten te verwijderen zodat er veilig aan gewerkt kan worden.
 6. Motorinspectie: We hebben de motor grondig geïnspecteerd om eventuele problemen op te sporen en te verhelpen.
 7. Starterkrans vervangen: Een goed functionerende starterkrans is van vitaal belang voor een goede start van de motor. de onzen had duidelijke schaden op de vertanding.
 8. Brandstoffilter verplaatst: Het brandstoffilter is op een betere plek geplaatst voor makkelijker onderhoud en boven de brandstofpomp.

We zijn er nog niet, maar we boeken vooruitgang. Er staan nog nu al enkele belangrijke taken op de planning:

 • Leidingen verplaatsen en aanleggen: We zorgen ervoor dat alle leidingen op logische plekken zitten en goed functioneren.
 • Demperplaten: Deze cruciale onderdelen moeten zorgvuldig worden geïnstalleerd om de motor soepel te laten draaien.
 • Uitlaat verplaatsen: Een goede uitlaat is essentieel voor de prestaties van de motor. We optimaliseren de positie van de uitlaat, want deze zit nu niet goed in lijn met het blok en geeft onnodige weerstand. Daar bij komt nog dat de locatie aan de verkeerde kant is.
 • Motorsteunen fabriceren: Stevige motorsteunen zijn nodig om de motor veilig op zijn plaats te houden. De oude waren afgebroken en matig hersteld, daarom fabriceren we nu een nieuwe.

Maar dat is nog niet alles! We hebben ook plannen voor het achterdek en de stuurpositie in dit jaar. Na de eerste start van de motor aan de wal, zullen we onze aandacht richten op het voltooien van het achterdek en het creëren van een comfortabele stuurpositie. en misschien kunnen we ook al gaan beginnen aan de aanpassingen voor het dek zelf

Speciale dank aan het hele team!
Ik wil jullie allemaal hartelijk bedanken voor jullie inzet en harde werk aan de Van Speijk. Dankzij jullie toewijding maken we grote stappen vooruit. Samen hebben we al veel bereikt en ik ben ervan overtuigd dat we nog meer geweldige vooruitgang zullen boeken.

Ook nog speciale dank aan Jachtservice Utrecht voor alle technische ondersteuning en de korting op het materiaal.

We houden u op de hoogte van onze voortgang. Blijf ons volgen voor meer updates!