De lente is aangebroken en de boten zijn weer op het water te vinden. Voor de scouts is het altijd een spannend moment wanneer ze voor de eerste keer in het jaar de zeilen hijsen. Gelukkig lijkt het erop dat ze hun vaardigheden gedurende de winter niet zijn vergeten. Het is een prestatie op zich dat de scouts dit jaar hun materiaal compleet hebben gehouden, iets wat niet altijd vanzelfsprekend is. Zo was er ooit een jaar waarin alle vlonders van een boot zoekraakten.

Het is een prachtig gezicht om de vletten weer over het water te zien glijden op deze mooie lentedag. Het is geweldig om te zien hoe onze leden deze kunst van zeilen te zien leren, en deze te beheersen.

Het is ook goed om te weten dat de jongste zeeverkenners, de Welpen, voor het eerst weer in een optimist hebben gezeild. Voor hen was dit een bijzondere uitdaging, vooral omdat nog niet iedereen eerder had gevaren. De optimist is een ideale boot om te leren zeilen. Met zijn kleine formaat en eenvoudige bediening is het perfect voor beginners. De welpen hebben vast veel geleerd tijdens deze eerste zeilervaring. Misschien waren er wat zenuwen, maar die werden vast snel vervangen door enthousiasme en trots.