Pinksterkamp 2024

Dit jaar hebben wij van de JPCoen Vereniging een geweldig Pinksterkamp beleefd in Kerkdriel. Met zonovergoten dagen, af en toe een bui, veel lachen en spannende wateractiviteiten, was het een kamp om top kamp. Laat je meevoeren met ons en ontdek hoe leuk we het hebben gehad!

Vrijdag: De Opbouw en Voorpret

Vrijdag begon het avontuur met het opbouwen van ons kampterrein. Iedereen hielp mee – van de jongste welpen tot de oudste scouts. Het was fantastisch om te zien hoe snel alles stond en de voorpret kon beginnen. Er was een geweldige sfeer en je kon het enthousiasme bijna proeven!

Zaterdag: De Opening en Eerste Wedstrijden

Om 13.00 uur werd het kamp officieel geopend en het was meteen tijd voor actie! De eerste zeilwedstrijd ging van start en je kon de spanning voelen. Met wind in de zeilen en een blauwe lucht boven ons, gaven we alles wat we in huis hadden. Na de wedstrijd was het tijd voor de dolfijnen (de jongste leden) om hun programma te starten. Ze begonnen met een leuk spel in hun thema en gingen daarna het water op in optimisten – kleine, schattige zeilbootjes.

Zaterdagavond: Roeisprint en Avondplezier

’s Avonds stond de traditionele roeisprint op het programma. Wat een spektakel! Zelfs de dolfijnen deden mee, en ze waren geweldig. Met peddels in de hand roeiden ze een halve baan in een lelievlet. Het gejuich en de aanmoedigingen vanaf de kant maakten het tot een waar feest.

Zondag: Wrikken en Nog Meer Wedstrijden

Zondagochtend begonnen we met wrikken, een techniek waarbij je een boot voortbeweegt met een speciale riem. Het was een ware test van techniek en coördinatie. Terwijl wij ons op het wrikken concentreerden, waren de dolfijnen bezig met een leuk themaspel.

’s Middags was het tijd voor de tweede zeilwedstrijd. De spanning was om te snijden! De dolfijnen hadden hun eigen uitdaging in de kanowedstrijd en ze deden het fantastisch. De dag werd afgesloten met een spannende triatlon die bestond uit rennen, roeien en wrikken. Het was geweldig om te zien hoe iedereen zijn best deed.

Maandag: Finale en Prijsuitreiking

Maandagochtend brak de finale aan. Iedereen verzamelde zich voor de prijsuitreiking en de spanning was voelbaar. De PIKA Trofee ging naar een team dat uitblonk in zowel de zeil- als wrikwedstrijden. Het applaus en de vreugde waren overweldigend.

Na de prijsuitreiking was het tijd om het kamp af te breken. We keken terug op een fantastisch weekend vol nieuwe vrienden, avonturen en onvergetelijke momenten.

Onze Ervaringen

Dit Pinksterkamp was echt een belevenis. We hebben zo veel geleerd en plezier gehad. De samenwerking en het enthousiasme van iedereen maakten het kamp tot een groot succes. De herinneringen die we hebben gemaakt, zullen we nog lang koesteren. We kijken nu al uit naar volgend jaar!