Lekdag

Lekdag en vriendjesdag


Afgelopen weekend hebben de scouts en welpen van de JPCoen Groep een fijne dag gehad bij Tull en ’t Waal, aan de Dode Arm van de Lek. Het was vriendjesdag, wat betekent dat alle kinderen een vriendje of vriendinnetje mee konden nemen om samen een leuke dag op het water te beleven.

De dag begon met een warm welkom voor alle kinderen en hun vrienden. Iedereen was erg enthousiast, vooral omdat velen voor het eerst gingen zeilen. Na een korte uitleg over de veiligheidsregels en de basisprincipes van het zeilen, gingen de scouts en welpen het water op. Het weer was perfect, met een lichte bries en een stralende zon.

Naast het zeilen hebben de kinderen ook het spel hollandse leeuwen gespeeld, waarbij ze zich helemaal konden uitleven. Het was mooi om te zien hoe ze elkaar aanmoedigden en samenwerkten.

Rond het middaguur was het tijd voor de lunch. De kinderen kregen een lekkere hotdog, wat bij iedereen goed in de smaak viel. Na de lunch was er nog meer tijd om te varen en te spelen. De kinderen genoten zichtbaar van de vrijheid en de frisse lucht.

Het was een dag vol plezier en nieuwe vriendschappen. Dankzij het harde werk van de leiding en de enthousiaste deelname van de kinderen, werd vriendjesdag een groot succes. We kijken nu al uit naar de volgende editie