Terugblik op ons Zomerkamp: Vikingavontuur in Roermond

Van 15 juli tot 19 juli 2024 stond het zomerkamp van onze waterscoutingvereniging in het teken van dappere ontdekkingsreizigers en geduchte krijgers: de Vikingen. Dit jaar streken we neer in het prachtige Roermond, waar we vijf dagen lang avonturen beleefden die de oude Noormannen eer zouden aandoen. Lees verder voor een uitgebreide terugblik op onze dagelijkse en specifieke activiteiten!

Dagelijkse Avonturen

Elke dag zat vol met spannende activiteiten die onze scouts op de proef stelden en ons tegelijkertijd de kans gaven om te genieten en samen plezier te maken.

Zwemmen

Na het harde werk op het water, was er altijd tijd om te ontspannen en plezier te hebben met een duik in het water. Het water bood verkoeling en een kans om lekker te ontspannen en te spelen.

Kampvuuravonden

De avonden werden magisch rond het kampvuur. we genoten van marshmallows en worstjes. Het knisperende vuur en de opvliegende vonken boven ons maakten deze momenten mooi.

Specifieke Vikingactiviteiten

Naast onze dagelijkse avonturen waren er enkele speciale activiteiten die perfect pasten bij ons Vikingthema en die voor extra veel plezier en creativiteit zorgden.

Vikinghelmen van Papier Maken

Een van de activieteiten was het maken van Vikinghelmen. Gewapend met papier en een flinke dosis verbeelding creëerden de scouts indrukwekkende helmen. Het was geweldig om te zien hoe iedereen zijn eigen unieke twist gaf aan zijn helm, variërend van eenvoudige ontwerpen tot uitgebreide creaties.

Schilden Schilderen

Naast de helmen mochten de scouts ook hun eigen Viking schild schilderen. Met felle kleuren en gedurfde ontwerpen werden de schilden omgetoverd tot ware kunstwerken. Deze activiteit was niet alleen creatief maar ook een geweldige manier om iets te leren over de symboliek en cultuur van de Vikingen.

Handelsspel met “Duko’s”

Een andere activiteit was het handelsspel. De scouts verdienden “duko’s” door bekers te handelen met verschillende posten. Met deze duko’s konden ze hun lunch kopen op de Vikingmarkt. Dit spel leerde de kinderen niet alleen over handel en economie, maar zorgde ook voor veel hilariteit en competitie.

Zeilrace met Rune Zoeken

Misschien wel de meest uitdagende en opwindende activiteit was de zeilrace gecombineerd met een rune zoektocht. Elke boot moest tijdens het zeilen op zoek naar verborgen runen. Zodra alle runen gevonden waren, moesten de scouts deze ontcijferen om hun volgende bestemming te ontdekken. Deze activiteit combineerde fysieke inspanning met intellectuele uitdaging en teamwork, en was een favoriet onder velen.

Een Onvergetelijk Kamp

Het Viking zomerkamp in Roermond was een groot succes. Van de spannende wateractiviteiten tot de creatieve knutselprojecten en uitdagende spellen, elke dag bracht iets nieuws en opwindends. Onze scouts gingen naar huis met nieuwe vaardigheden