De Nieuwhoorn is terug in haar thuis haven! Na maanden van restauratie op de museumwerf in Vreeswijk is het schip weer terug waar het hoort te zijn. Maar niet zonder slag of stoot, want tijdens het eerste te water laten liep het schip vol met water en moest het met spoed terug naar het droogdock. Gelukkig werd er snel een klein gaatje gevonden aan de voorzijde, net onder de wc, en kon dit snel gedicht worden. Nu blijft de Nieuwhoorn weer drijven en droog.

Hoewel er nog veel werk gedaan moet worden, zoals het leggen van de vloer, het schilderen van de buitenkant, het plaatsen van kasten en het terugbrengen van spullen naar het wachtschip, is de terugkomst van de Nieuwhoorn al een feest op zich.

Het grote litteken op de romp van de Nieuwhoorn vertelt het verhaal van de restauratie en de inspanningen die zijn geleverd om het schip weer in haar glorie te herstellen. Maar het is ook een herinnering aan het belang van het behouden van schepen zoals de Nieuwhoorn, die ons laten genieten van de schoonheid van het varen.

Bedankje

Namens de hele groep willen wij graag iedereen bedanken die heeft geholpen bij de restauratie van de Nieuwhoorn. Zonder jullie hulp en inzet was dit nooit mogelijk geweest. Speciale dank gaat uit naar Rob, Willem, Dennis, Erwin, Tijmen, en anderen Stam leden die ontelbare uren hebben besteed aan het herstellen van het schip.

Ook willen we het personeel van de museumwerf bedanken voor hun expertise en ondersteuning gedurende het hele proces. Jullie hebben ons geholpen om de Nieuwhoorn. En last but not least willen we ook iedereen bedanken die heeft gedoneerd, een stukje Nieuwhoorn heeft gekocht of op welke manier dan ook heeft meegeleefd met onze groep. Jullie steun en betrokkenheid heeft ons enorm geholpen en we zijn dankbaar voor jullie bijdrage aan het behoudt van de Nieuwhoorn.