Inkorten wachtschip

JPCoen zeeverkenners is in het bezit van een wachtschip, de Nieuw Hoorn, die in verband met regelgeving ingekort moet worden. Lees hieronder meer.

Nieuw Hoorn

JP Coen zeeverkenners behoort tot de watertak van scouting. Water, zeilen en roeien spelen een belangrijke rol in de programma’s Leren door zelf te doen is hierbij het motto. (Jeugd)leden van jong tot oud zijn elke zaterdag dan ook op en om het water te vinden. Centrale binnen onze vereniging speelt ons bijna 120 jaar oude vrachtschip de “Nieuw hoorn” die de rol vervult van varend clubhuis en een verbindende factor is binnen de verschillende leeftijden van onze leden.

Ons doel

Als varend clubhuis heeft onze vereniging een bijna 120 jaar oud vrachtschip genaamd de “Nieuw Hoorn”. Dit schip is cruciaal voor dagjes uit en op kampen, vanwege de faciliteiten aan boord, maar ook voor de verplaatsing van onze kleine lelievletten. De lengte van de Nieuw hoorn (41 meter) zorgt echter voor een probleem. Vaarbewijzen voor schepen langer dan 40 meter zijn namelijk niet meer te halen, waardoor we zijn aangewezen op het inkorten van ons schip om deze in de toekomst varend te houden.

Crowdfunding

Om het inkorten van de Nieuw Hoorn mogelijk te maken helpen alle beetjes! Donaties van iedereen die ons een beetje in de richting te helpen zijn dus meer dan welkom. Dit is mogelijk door middel van een crowdfunding.

Historisch stukje Nieuw Hoorn kopen

In januari zal de Nieuw Hoorn daarom naar de Museumwerf te Vreeswijk gaan. Het schip zal daar doormidden worden gehaald om met ongeveer 1.20 meter te worden ingekort.

Dit staal willen wij natuurlijk niet zomer weggooien!
Om een deel van de kosten te dekken is er de unieke mogelijkheid een stukje Nieuw Hoorn te kopen.
Je bemachtigd dan een historisch stukje schip van ongeveer 30x20cm (andere maten op aanvraag). De vanaf prijs hiervoor is €40,-, maar meer is natuurlijk ook van harte welkom!

Stuur bij interesse graag een berichtje aan stichting@jpcoen.nl.

NOS bij de Nieuw Hoorn
Inkorten Nieuwhoorn

NOS bij de Nieuw Hoorn

Vandaag was het een geweldige dag voor de scouts van de JP Coen uit Utrecht, want ze waren uitgenodigd voor een speciale editie van het jeugdjournaal Lang’s. De scouts en welpen waren rusting bezig met de nieuwhoorn schilderen terwijl het jeugdjournaal aan een aantal wat vragen stelde. De weersomstandigheden waren ideaal voor schilderen, dus de…

De Nieuw Hoorn

In de jaren dat de groep de Nieuw Hoorn in bezit heeft is het meer en meer ons troetelkindje geworden. Haar plek binnen de vereniging is stevig verankerd. De Nieuw Hoorn is van iedereen. Alle leden, jong, oud en oud-leden, houden van het schip. De Nieuw Hoorn is de centrale factor binnen de vereniging. Het verbindt alle leden met elkaar, gaat mee op kamp en is het varende clubhuis van de groep.

De Nieuw Hoorn is sinds 16 juli 1987 in het bezit van de groep.

Graag een steentje bijdragen?

Klik op de knop, en help ons met het inkorten van de Nieuw Hoorn!