Het is weer zomer, en dat betekent dat het tijd is voor de jaarlijkse JPCoen zomerkamp! Dit jaar was het kamp neergestreken in het pittoreske Harderhaven, waar een spannend legerthema de rode draad vormde. Gedurende enkele onvergetelijke dagen hebben de jonge scouts en welpen zich ondergedompeld in allerlei spellen, teambuilding-activiteiten en nautische avonturen.

Het legerthema zorgde voor een ware adrenalineboost onder de deelnemers. Vanaf het moment dat de groep de hike naar de locatie begon, voelde iedereen zich als een dappere soldaat op een missie. De wandeling was een uitstekende gelegenheid voor de scouts om hun navigatievaardigheden en uithoudingsvermogen te testen. Het gevoel van saamhorigheid en kameraadschap werd al snel versterkt terwijl ze samen de prachtige natuur doorkruisten.

Bij aankomst op het kamp terrein gingen de handen uit de mouwen om het kamp op te zetten. Samenwerking en teambuilding stonden hier centraal. Het bouwen van tenten, het inrichten van slaapplaatsen en het organiseren van het kampement vereisten een goed gecoördineerde inspanning van iedereen. De scouts namen de verantwoordelijkheid op zich om de jongere welpen te begeleiden en zo groeide de hechte band tussen de verschillende leeftijdsgroepen.

Gedurende het kamp stonden er talloze spannende spellen op het programma die in lijn waren met het legerthema. Een van de hoogtepunten was de uitdagende stormbaan. Hier werden fysieke vaardigheden, doorzettingsvermogen en teamwork getest. De glimlachen op de gezichten van de deelnemers, ondanks de modderige omstandigheden, spraken boekdelen over de opwinding en plezier die ze beleefden.

Natuurlijk mocht de nabijgelegen waterpartij van Harderhaven niet onbenut blijven. De deelnemers genoten van verschillende watersportactiviteiten zoals zeilen, roeien en wrikken. Het onvoorspelbare weer met wind, regen en zon maakte de ervaring des te interessanter. De uitdagingen op het water hielpen de jongeren om hun angsten te overwinnen, hun zeemanskunsten te verbeteren en vertrouwen op te bouwen in hun team.

De welpen, die voor twee nachten meegingen op kamp, werden al snel ondergedompeld in het avontuurlijke leven van de scouts. De oudere leden zorgden ervoor dat de kleintjes zich welkom en op hun gemak voelden. De welpen, op hun beurt, stonden te popelen om te leren en zich te meten met de oudere scouts.

Het JPCoen zomerkamp in Harderhaven zal ongetwijfeld de geschiedenis ingaan als een van de meest memorabele en leerzame kampen. De combinatie van het legerthema, de teambuilding en de nautische avonturen heeft ervoor gezorgd dat de deelnemers nieuwe vaardigheden hebben ontwikkeld en vriendschappen voor het leven hebben gesloten.

Tot volgend jaar voor een nieuw, onvergetelijk zomerkampavontuur!