Slepers Weekend: Een Samenkomst van Kennis en Passie

Afgelopen weekend verzamelden leden van verschillende groepen zich voor een boeiend slepers weekend, waar ze hun kennis en ervaring deelden over sleep technieken, boot kennis en obstakels die ze tegenkomen. De bijeenkomst begon om 13:00 uur bij Tull en ’t Waal, waar de deelnemers samenkwamen voor een kopje koffie om de dag goed te beginnen.

Om 13:30 uur was het tijd om de pizza lijst in te vullen voor de lunch, die later die dag besteld zou worden bij Domino’s. De energie werd vervolgens gestoken in praktische oefeningen tijdens het eerste blok. Hierbij leerden de deelnemers essentiĆ«le vaardigheden, zoals het keren op hun eigen plek, slalom varen en andere handige technieken.

Na deze intensieve training vertrok de groep om 15:00 uur richting Utrecht. Hier stond een rondleiding door Nieuw Hoorn op het programma, gevolgd door een smakelijk diner in de vorm van pizza om 17:30 uur. De avond werd afgesloten met een sfeervol rondje door de stad Utrecht, inclusief een iconische foto op een centrale locatie.

Zaterdagavond om 21:00 uur was het tijd voor inspirerende discussies bij JP Coen. Leden deelden inzichten over belangrijke onderwerpen zoals MOB (Man Over Boord) tijdens het slepen en het navigeren van sluizen met een sleep. Stijn en Bob leidden het gesprek over MOB, terwijl Sjoerd en Niels de discussie over sluizen en sleepvaart begeleidden.

Op zondagochtend begonnen de deelnemers de dag met een stevig ontbijt om 09:00 uur. Vervolgens stond de verdieping van sleeptechnieken centraal. Deelnemers konden experimenteren met verschillende technieken, waaronder de vissengraat (met dank aan Triton voor het delen van hun kennis), dubbel slepen (Baracuda) en enkel slepen met tegenroer.

De dag was gestructureerd met 15 minuten voorbespreking, 30 minuten praktijkuitvoering en 15 minuten evaluatie voor elke techniek. Na een leerzame ochtend was het tijd voor een welverdiende lunch om 13:00 uur.

Met nieuwe kennis en een sterke gemeenschapsband keerden de deelnemers op zondagmiddag huiswaarts. Het slepers weekend was niet alleen een kans om te leren en te groeien in sleepvaarttechnieken, maar ook om vriendschappen te sluiten en ervaringen te delen. Het was duidelijk dat passie voor boten en sleepvaart hen had samengebracht, en deze bijeenkomst zal zeker nog lang in hun herinnering blijven.